Knutselblog

Knutselen met kinderen - Strikje van Papier

Knutselen met kinderen - Gratis Printable - Strikje van papierDit is een succesnummer hoor! Want heel makkelijk te maken en als ze het eenmaal onder te knie hebben leren de kinderen het zo aan al hun vrienden. Wat June ook deed, op school en zelfs op vakantie! Ik vind het altijd zo leuk als een kind een ander kind iets kan leren, dan zijn ze zo trots, stralende oogjes.

Lees meer »

Fijne motoriek bij kinderen van 4-12 jaar (1)

Fijne motoriek*, een term die ik sinds June naar school gaat geregeld voorbij hoor komen. Maar wat is fijne motoriek eigenlijk, waarom is het belangrijk en hoe kan ik thuis de kindjes ondersteunen? Ik dook er wat dieper in en stuitte op de zin ‘eerst bewegen, dan leren. ’ En dit was echt een eyeopener.

Lees meer »

Herfstknutsels Eikeltjes en Egeltjes

De Herfst hangt nu echt in de lucht, al was die fijne nazomer ook niet verkeerd! Herfst is het seizoen dat ik heb moeten leren waarderen. Vooral even stilstaan en genieten van de kleine dingen heeft mij enorm geholpen. Waar we in de Zomer zoveel mogelijk naar buiten gaan, merk ik aan de kindjes dat er ook steeds meer behoefte aan cocoonen is. Filmmarathon, cake bakken en natuurlijk herfstknutselmiddagen.

Lees meer »

3 Makkelijke lenteknutsels voor kinderen

Genieten jullie ook zo van de eerste tekenen van de Lente! Buiten zijn voelt weer heerlijk en we proberen elke dag een rondje te maken. We kozen 3 lenteknutsels die we graag ter inspiratie met jullie delen. Deze kunnen binnen, maar ook zeker buiten in de tuin gedaan worden. En bij de Lente hoort natuurlijk ook Pasen, onderstaande knutselideeën zijn ook heel geschikt voor Pasen.

Lees meer »